Rozhodnutí, zda si pořídit pejska či nikoliv je velice závazným rozhodnutím. Proto byste se měli řádně zamyslet nad mnoha skutečnostmi, které byste měli probrat s rodinou a na základě toho se společně rozhodnout. Mnohdy se zvířata pořizují z pouhého rozmaru, z náhlé touhy po něčem čtyřnohém, co bude běhat okolo nás. Dalším důvodem jsou samozřejmě děti, které jsou na zvířata většinou upnuté, strašně moc chtějí domácího mazlíčka, ovšem jak dlouho jim láska a péče o něj vydrží? Většinou tak 2 měsíce? Pak zůstane starost stejně zase na rodičích. Proto byste se měli zamyslet nad následujícími skutečnostmi – Budu mít na pejska čas? První a velice podstatné rozhodnutí. PesČíst více →

Zebra se může dožít až třiceti, nebo čtyřiceti let. Stavbu těla má zebra podobnou druhům oslů, nebo koní. Má kratší nohy, ale velikou hlavu. Zebra nedokáže tak dobře sprintovat, jako chovný kůň, jsou však vytrvalejšími běžci než kůň. Spekuluje se, že pruhování zebry má termoregulační funkci, nebo slouží jako ochrana proti bodavému hmyzu. Druhy zeber Zebry jsou rozdělovány do čtyř druhů, ačkoliv existuje též mnoho poddruhů a rozdílů mezi zebrami. Rozdělují se na: ·         Zebru stepní ·         Zebru horskou ·         Zebru Grévyho Tato zebra je největší a nejdivočejší ze všech druhů zeber. Lze ji nalézt pouze v Keni a Etiopii. Má nápadné pruhování, které se odlišujeČíst více →

Medvěd lední se vyskytuje na severním pobřeží Severní Ameriky, Grónsku a Asii. V těchto územích je chránění, a není dovoleno jej lovit.  Lední medvěd je spíše samotářský. Je schopen putovat za potravou třeba i několik kilometrů denně. Je překvapivě obratný a mrštný, přidáme-li k tomu i jeho ohromnou sílu, stává se nebezpečným predátorem. Je schopen vyšplhat na kolmé kry a dovede přeskočit až čtyřmetrové díry v ledu.  Navíc je velice zdatným plavcem, více než jiné druhy medvědů. Umí se také potápět, kde pod vodou vydrží celé tři minuty. Medvědí život na sněhové pláni Medvěd lední je velice zdatným lovcem. Jeho největší část kořisti tvoří tuleni. Jelikož má velmiČíst více →

Veverka obecná je u nás nejčastěji vidět v lesích všech typů, parcích, alejích, a velikých zahradách. Můžeme ji také zahlédnout i na hřbitovech se stromovým porostem. Je barvy zrzavé, černé a někdy hnědé. Veverka obecná je příznačná svým huňatým ocasem, který veverce napomáhá udržovat rovnováhu při lezení a skákání po stromech na stromech. Také jej veverka používá na přikrytí těla při spánku. Ocásek veverky může dosahovat čtrnácti až dvaceti centimetrů. Dalším charakteristickým znakem pro veverku obecnou jsou střapečky chlupů na ušních boltcích, které veverce směřují nahoru. Jsou viditelné hlavně v zimě. Veverka má také ostré drápky, které veverce pomáhají při lezení po větvích stromů. Zbarvení veverky obecnéČíst více →