Konzumujete-li často rozličné druhy energetických nápojů, může vám pití těchto drinků způsobit abnormální změny krevního tlaku, ale také změny srdečního rytmu již během dvou hodin. Kromě velmi vysokého množství cukru a kofeinu obsahují energetické nápoje také látky, jako je například:
ü  taurin
ü  ženšen
ü  karnitin
Na světovém trhu se nyní nachází více než pět set druhů energetických nápojů. Zároveň se navýšil počet návštěv na pohotovostech, které souvisejí s konzumací těchto energetických drinků.
energetický nápoj

Během výzkumů se zjistilo…

ü  Vědci při pokusech na dobrovolnících zjistili, že při časté konzumaci nápojů dochází k tomu, že srdce bije abnormálně. Tato srdeční arytmie může vést až k ohrožení života. Již po šesti hodinách konzumace energetického nápoje se lidem po šesti hodinách mírně navýšil krevní tlak.
ü  Během výzkumů se také projevilo, že látky mimo kofeinu, které jsou v energetických drincích obsažené, mohou mít nějaké účinky na změnu krevního tlaku.
Energetické drinky mohou kromě již zmíněných látek obsahovat také:
ü  umělá sladidla
ü  rozličné bylinné výtažky
ü  aminokyseliny
Účelem energetických nápojů je stimulovat vliv účinných složek na centrální nervovou soustavu. To následně vede:
§  Ke zvýšené pozornosti
§  Ke zvýšené psychické i fyzické výkonnosti
Energetické drinky často popíjejí studenti, sportovci, hráči počítačových her, návštěvníci nočních klubů a diskoték, dálkoví řidiči, vojáci na základnách a další lidé, kteří pracují o nočních směnách.
plechovka u pc
Jako další zdravotní rizika, která plynou z užívání těchto nápojů:
§  dehydratace, která je způsobena kofeinem
§  psychický a fyzický útlum po odeznění účinku nápoje
§  vysoké dávky narušující koncentraci
§  podráždění žaludeční sliznice
§  zvýšená tvorba zubního kazu
§  častější poruchy chování, spánku a exekutivních funkcí
 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]