Jsou v podstatě pouze dvě, ale bez nich bychom si asi moc nezajezdili a nemohli si pročistit hlavu od běžných starostí. Mají svoji důležitou funkci, a pokud by kterákoliv z nich přestala fungovat, je prakticky náš dvoukolý oř nepoužitelný.
bílá motorka.jpg
1. Spojková – její úkol je skutečně důležitý, bez ní bychom se daleko nedostali. No ještě lépe, pokud by tam páčka byla, i kdyby byla celá ze zlata, tak nebude nic platná, když na ni nebude napojené spojkové lanko, které pokračuje dál a pracuje společně s páčkou, abychom mohli v klidu, přirozeně zařadit rychlost. Spalovací motor není schopen fungovat sám o sobě. Potřebuje spojku, aby byla schopna ho plynule spojit s hřídelí převodovky. Zmáčknutím se uvede do pohybu lanko a postupně se odlehčí převodovka a dá se snadno zvýšit rychlostní stupeň, případně podřadit nebo nastavit pouze neutrál, což se hodí při zastavení.
2. Brzdová – již jen ten název vyjadřuje důležitost a funkčnost. Je umístěna na pravé straně u plynu. Není zase tak velký problém uvést motocykl do rychlého startu otočením plynu, ale co se děje zmáčknutím páčky umístěné v jeho blízkosti? Prudká reakce může zapříčinit i nepříjemný pád. Naše ruka vyvine tlak a ten se přenese pákovým mechanismem na hlavní brzdový válec, vlastně se tím uvede do provozu tlak v hydraulickém vedení. Ten pak působí dál, až vede k zastavení nebo i smyku.
motorka harly-davidson.jpg

CNC nebo náhrady, krátké, dlouhé nebo barevné

Výběr je skutečně velký a páčky na motorku se dají sehnat kvalitní i v náhradě za originální provedení. Důležité je vždy vědět značku motocyklu. Pak hodně záleží i na stylu jízdy. Pokud jsme zvyklí je ovládat dvěma nebo třemi prsty, tak je výhodnější pořídit CNC krátké. Jsou vhodné pro sportovní využití, ale i naháče nebo jsou stvořeny pro menší ženskou ruku. Jsou vyráběné ze slitiny a mají několik poloh pro naštelování. CNC se jim říká díky výrobě na nejmodernějších CNC strojích. Jejich zpracování a i povrchová úprava je dost kvalitní na to, aby docházelo k mechanickému opotřebení.
zrcátko na řidítkách.jpg
Ovšem dnes již seženeme vysoce kvalitní náhradu vyrobenou z hliníku, která dostatečně nahradí originál. Samozřejmě design svého dvoukolového miláčka můžeme vylepšit barvou, která bude ladit s celkovým vzhledem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]