Napadení virem není rozhodně nic, z čeho bychom měli radost. Ale nechat to jen tak není zrovna šťastné řešení. Pokud nejsme zrovna počítačový expert, sami si v takové situaci asi jen těžko poradíme.
virus alarm
 
Prevence na prvním místě
 
Důležitá jsou opatření, která by napadení škodlivými viry vůbec zabránila. Samozřejmostí by měla být instalace antivirového programu a jeho pravidelná aktualizace. Tyto programy dokáží zkontrolovat soubory přiložené v emailových zprávách a včas vás upozornit na to, že příloha je zavirována a nedoporučuje se ji otevírat. Spoustu nežádoucích emailů také dokáží zachytit spamy. Antivirové program rozlišujeme na dvě skupiny, ty které ochrání počítač jako takový a ten, který dokáže zkontrolovat jen něco. Ale nic není stoprocentní, a i přes všechna bezpečností opatření, přeci jen může dojít k tomu, že nějaký ten virus se vám do počítače dostane.
 
Vir o krok napřed
 
Je jasné, že vir je vždy o krok vpřed oproti antivirovému programu, ty nové jsou vytvořeny na základě toho, že se objeví vir nový. Proto není zcela reálné, aby vše, co máte uložené v počítači, bylo stoprocentně ochráněno. Dost také záleží na tom, jaký počítač vlastníte, lépe řečeno, jaké je jeho jádro a jaká kapacita. Pokud chcete mít maximální jistotu, že váš počítač je nejlépe ochráněn, pak můžete využít programů, které si lze zdarma stáhnout.
 vzteklý bacil
Mohou nastat i situace, kdy se vir sám prozradí. Např. můžete mít problémy s běžným psaním na klávesnici, to může být známka toho, že se u vás usídlil virus. Takových zřetelných prozrazení však nebývá mnoho, proto není dobré se spoléhat jen na ně.
 
Pravidelná údržba
Pravidelný úklid je důležitý nejen v domácnosti, ale i v počítači. Běžné čištění můžete provádět sami pomocí nainstalovaného programu. Pokud dojde k tomu, že se virus objeví, ponechte boj s ním raději na odborníkovi.
 
Jen pro vaši představu, více jak 80% uživatelů má ve svém počítači nějaký vir.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]