Mít bazén rozhodně nemusí být na škodu, hlavně v těch dnech, kdy rtuť teploměru šplhá k tropickým teplotám a vy zrovna trávíte odpoledne na zahradě. Na druhou stranu ovšem bazén nepatří mezi bezúdržbové radovánky a přesto spousta lidí jeho údržbu pravidelně zanedbává. Naší nedbalostí si posléze přiděláme práci, neboť voda bude o poznání špinavější.

spadané listí

Nechce se vám na zimu voda z bazénu vypouštět, nemusíte! Mnoho lidí už dávno tuší, že čistá voda se dá v bazénu udržet i přes zimu. Na jaře pak nemusíme bazén složitě vypouštět, čistit a zase napouštět. Jak ale vodu v bazénu udržet blankytně modrou po celou zimu?

Vůbec nezáleží, zda se na zahradě pyšníte nafukovacím, nadzemním nebo zapuštěným bazénem. Voda v nich potřebuje vesměs stejnou péči. Dokonce ani nezáleží, jak velký nebo hluboký je. Když tedy nastane doba, kdy už je na koupání příliš zima a zbavené listí začne naznačovat, že se blíží podzim, je nejvyšší čas na zazimování bazénu.

děti v bazénu

Ze zazimování bazénu rozhodně nemusíte mít strach. Na internetu najdete celou řadu tipů a rad, jak bazén připravit na nacházející zimu. Se zazimováním však rozhodně neotálejte a nečekejte na první nadzemní mrazík, to už by totiž mohlo být pozdě. Správné zazimování by mělo proběhnout v době, kdy ještě noční teploty nedosahují trvale pod bod mrazu, a teplota vody se pohybuje kolem 10 °C. Ještě před zazimováním je potřeba vodu pořádně vyčistit. Bazénovým vysavačem odstraňte ze dna všechny nečistoty, které by se mohly ve vodě začít rozkládat a vodu znehodnotit.

Důležité je myslet i na další zařízení, které je k bazénu připojeno. Ze všech těchto součástí je potřeba ještě před prvními mrazy vypustit vodu. Voda, která by v nich zůstala přes zimu, by mohla zmrznout a následně veškeré vybavení popraskat. Pak už stačí jenom bazén přikrýt plachtou. Postačí i obyčejná, ale lepší službu jistě odvede speciální zazimovací.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]