Každá žena, která čeká miminko, má jediné přání. Aby dala svému dítěti vše, co je potřebné k jeho zdravému vývoji. Jedním z faktorů je zdravá výživa, která zajistí, aby dítě dostalo všechny živiny, které potřebuje a mohlo se tak bezproblémově vyvíjet a růst.

CO BY MĚLA JÍST TĚHOTNÁ ŽENA?
Podívejme se nyní na to, co by měla budoucí maminka jíst? Jak si poskládat jídelníček tak, aby pokryl všechny potřeby dítěte a přitom co nejméně zatížil maminku? Jak dbát, aby váhový přírůstek byl přiměřený a neohrožoval zbytečně zdraví maminky i dítěte? Nejprve se podíváme, co můžeme zařadit pod heslo ANO.

– dostatek pitné vody
-konzumovat vitaminy řady B, nejlépe sýry tvrdé a polotvrdé, celozrnné výrobky, ořechy, netučné maso, zeleninu syrovou i vařenou, tepelně upravená vejce.
-jíst potraviny obsahující vápník- středně tučné mléčné výrobky
-listová zelenina, ořechy, – zdroje kyseliny listové
-Potraviny obsahující hodnotné bílkoviny, sacharidy a kvalitní tuky
 
Pod heslem NE uvedeme následující.
– alkohol a všechny alkoholové výrobky
– tepelně neopracované potraviny, které jsou zdrojem mnoha mikrobů, jsou to zejména vejce, maso a ryby.
-jídla s vysokým obsahem cukru a soli
-částečně ztužené rostlinné tuky – především levné cukrářské výrobky
– vysokoenergetické limonády a nápoje
-nedržet nesmyslné diety
-nepřejídat se, jíst pravidelně, v menších porcích
-nekouřit a nezdržovat se mezi kuřáky

Jen VÝJIMEČNĚ
káva
-kvalitní pochutiny
-kvalitní uzeniny

Je více jak jisté, že většina těhotných žen se snaží stravovat se podle tohoto receptu. Někdy je dodržování poměrně obtížné, a to zejména, pokud žena zvrací, trpí nevolnostmi a jíst se jí podaří jen v určité části dne. I když tato nepříjemnost patří takřka ke každému těhotenství, enormní zvracení a úbytek váhy patří do rukou lékařů specialistů, kteří dnes již dovedou ženě pomoci a poradit jí, aby vše probíhalo pro ženu i dítě bez rizika poškození zdraví.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]