Vědci se snaží v posledních letech vyvinout antikoncepční pilulky pro muže, které by pro ně byly náhražkou používání kondomů. Tato pilulka je již nyní ve fázi testování, kdy se ukazuje, že antikoncepční pilulka sice funguje, ale její vedlejší účinky by mohly být až děsivé.
V případě antikoncepční pilulky se jedná o hormonální antikoncepci. Na vývoji této pilulky pro muže se podílí i OSN, kde podporuje finančně výzkum. V roce 2008 se tato antikoncepční pilulka začala testovat na tři sta dvaceti zdravých dobrovolníků z celého světa, kteří byli od osmnácti do čtyřiceti pěti let staří. Antikoncepční pilulka je syntetickým koktejlem hormonů.  Její funkcí je zamezit další výrobu spermií.
bílé platíčko léků
Pilulka obsahuje hlavně:
§  mužský testosteron
§  ženský progesteron
§  ženský estrogen
Směs hormonů měla dát signál mužskému mozku, že tělo už má dost, proto se zredukuje produkce hormonu testosteronu i spermií. Kombinace progesteronu a estrogenu potom docílí toho, že je mužský mozek zcela oklamaný, a produkce spermií i mužského testosteronu zcela ustane.

Riziko vedlejších účinků

Stejně, jako má ženská antikoncepce některé vedlejší účinky, má i tato mužská antikoncepce vedlejší účinky také. Tento nový preparát může způsobovat:
ü  bolesti hlavy
ü  bolesti svalů
ü  zvýšené libido
ü  silné akné a jiné kožní problémy
ü  prudké změny nálady
ü  deprese, až touha spáchat sebevraždu
ü  sebedestrukce
ü  trvalá neplodnost
Vývoj hormonální antikoncepce pro muže ale nadále trvá. Nyní se vědci snaží odstranit vedlejší účinky spojené se změnami nálad a kožními problémy.
třecí miska a tlouček

Nehormonální varianta antikoncepce pro muže

Souběžně také probíhá vývoj nehormonální mužské antikoncepce, která by se injekčně podávala do chámovodů. Tento speciální gel je v roce 2018 plánován testovat na lidech. Tato nehormonální antikoncepce by měla mužům zabránit početí až na dva roky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]