Bezesporu je mléko zdrojem vápníků a jiných vitamínů, ale také zdrojem kyseliny pantotenové. Nasycené mastné kyseliny, které obsahuje, jsou látkami, které našemu tělu zrovna moc neprospívají.
Jedna bába povídala
Mléko není přímou příčinou tvorby akné, týká se to pouze těch jedinců, kteří k jeho tvorbě mají předpoklady, což je dáno geny a prostředím, kde se daná osoba pohybuje. 
Na mléko také nemůžeme zanevřít kvůli pověře, že zahleňuje. To, co na první pohled vypadá jako hlen, je jen povlak, který se po požití mléka velmi rychle rozloží.
I v krabicovém mléce najdeme minerály a vitamíny stejně jako u čerstvě nadojeného.
Jen něco málo přes 10% obyvatel má problémy s konzumací mléčných výrobků. Jinak se jedná, co se týká trávení o lehkou potravinu, která brání osteoporóze nebo např. zabraňuje procesu stárnutí či výskytu rakoviny tlustého střeva. V těle je vápník nepostradatelný pro svaly a nervový systém.
dezert s jahodami.jpg
Nebojte se mléka
I když se pokoušíte zhubnout a máte rádi mléko, jogurty a síry, nemusíte je vyřazovat ze svého jídelníčku, naopak v nich obsažený vápník dokáže pojmout tuky usazené ve střevech. U dětí se konzumace mléčných výrobků pozitivně odrazí v dospělém věku. Statistiky také uvádí, že u sledované populace, která konzumovala mléčné výrobky, se vyskytlo méně případů nadváhy. Při nákupu mléčných výrobků sáhněte po těch, které jsou bez příchutě a neobsahují cukr. Pokud vám „kyselý“ jogurt nevyhovuje, není nic jednoduššího, než ho přisladit medem nebo sezónním ovocem.  
foccacia s olivami.jpg
Děti
U malých dětí je ideální sníst 250 g mléka nebo jiného mléčného výrobku, u odrostlejších by měl být příjem zhruba 375 g, především by se mělo jednat o sýr.
Dospělí
Pozitivní dopad má konzumace mléčných výrobků na ženy v přechodu, kde snižuje především riziko zvýšení hmotnosti. U mužů se díky konzumaci mléka a jiných mléčných produktů zvýšila délka života.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Recommended Posts

Business

Léky pro muže na erekci

Někdy bohužel mají pánové takové zdravotní problémy a neduhy, že lidé se je dokonce také stydí řešit. Já vím, že tohle se nemá vůbec odkládat […]

Business

Nakoupit Viagru dokáže každý

Kde koupit Viagru je dotaz, který stačí zadat do vyhledávačů webových stránek, aby vám vyhodnotily několik zdrojů, odkud lze zboží objednávat. Jediné, co k tomu […]